تبلیغات
دنیای مزه ها - کبه
تاریخ : سه شنبه 20 فروردین 1392 | 09:58 ب.ظ | نویسنده : زهرا کریمی

کبه یه غذای عربیه که
من اولین بار که خوردم راستش زیاد با ذائقم جور نبود چون داخلش کشمش داره و من اصلا اهل غذای شیرین نیستم

اما به مرور زمان منم شدم یکی از خاطر خواهاش
چون یکم این غذا پر کاره ما همیشه مقدار زیاد درست میکنیم تا برای چند وعده اماده باشه برا همین مواد لازم یکم زیاده که شما میتونین
طبق تعداد افراد و سلیقه کم و زیادش کنین
در کل یه غذای حاضری و مجلسی حساب میشه که خیلی هم طرفدار داره





مواد لازم :برای حدود 100عدد کبه)

برنج نیمه یا برنج کوپنی :دو کیلو(از شب قبل حتما خیس کنید)

زردچوبه مرغوب :1قاشق غذا خوری سر پر


مواد لازم برای داخل کبه :

گوشت گوساله چرخ کرده :1کیلو
پیاز نگینی خورد شده :1عدد بزرگ
جعفریه ساتوری شده :4 قاشق غذا خوری
کشمش پلویی :5قاشق غذا خوری(البتهه بسته به ذائقتون داره میتونین مقدارشو کم کنین و یا به جاش از همین مقدار زرشک استفاده کنین)




طرز تهیه :

برنج رو با همون ابی که از شب قبل خیسوندین نه اب تازه میزارین رو اجاق و یک قاشق زردچوبه رو بهش اضافه میکنین
هر چند دقیقه ای هم میزنید تا هم مواد با هم خوب مخلوط بشه هم برنج ته نگیره
وقتی برنج اب رو به خودش کشید و نرم شد در حدی که اون موقع چسبناک شده و هم زدنش سخته از روی اجاق برمیدارین میزارین سرد بشه
بعد سرد شدن باید به شکل زیر باشه




خوب در این مرحله خمیر رو دو بار از چرخ گوشت رد میکنیم تا دیگه زبری داخلش حس نشه که از این مرحله عکس با کیفیتی ندارم



بعد خمیر رو مقداری ورز میدیم که باید تو این مرحله یه خمیر یک دست و نرم به دست بیاریم






خوب میریم سراغ مواد اولیه داخل کبه :

اول گوشت رو با 1 لیوان اب و مقدار لازم نمک میزارین بپزه
بعد پیاز نگینی شده رو بهش اضافه میکنیم
و یک قاشق روغن هم اگه دوست داشتین تو این مرحله اضافه میکنین البته فوت کوزه گریش اینه که نباید این مواد زیاد چرب باشه والا کبه موقع پخت از هم باز میشه






وقتی پیازها یکم نرم شد جعفری رو اضافه میکنیم





حالا کشمش رو شسته و بعد ابکشی به مواد اضافه میکنین (میتونین جای کشمش از زرشک استفاده کنین عالی میشه)





موادتون سر اخر میشه این






حالا مواد رو میپیچیم به این شکل که اول یه مقدار از خمیر برمیداریم اندازه یه پرتقال کوچیک(کنار دستتون حتما یه ظرف اب بزارین برای اینکه مواد به دستتون نچسبه )





داخلش رو با انگشت شست خالی میکنین
البته اینجا مادر شوهر عزیزم انجام میدادن من عکس میگیرفتم ایشون با انگشت اشاره اینکارو میکنن اخه حرفه ایه ولی من تازه کارم با انگشت شست راحت تره برام





داخلش رو پر میکنیم  با مواد گوشتی






لبه ها رو بر میگردونیم روی مواد و با دست گرد میکنیم مثل وقتی که نانوا چونه خمیر رو گرد میکنه (مراقب باشین کبه سوراخ نشه که مواد بریزه بیرون )








کبه ها رو داخل سینی میچینین(سینیی که داخل فریزر جا بشه )من اینجا داخل یکی از کشو های فریزر چیدم






و اخرین فوت کوزه گری که ندیدم همه بدوننش (قبل از پخت کبه حتما چند ساعت داخل فریزر بزارینش تا خودشو خوب بگیره و موقع چخت از هم باز نشه)
البته اینم بگم چون ما زیاد درست میکنیم و برای چند وعده  هست بعد از یخ زدن کبه ها از سینی جداشون میکنیم و داخل یه پلاستیک داخل فریزر نگهداری .چون یخ زده هست هم به هم نمیچسبه (چند ساعت قبل از چخت باید حتما بیرون بزارین تا یخ روش اب بشه)



و در اخر هم کبه ها رو تو روغن زیاد سرخ میکنین در حدی که هر دو طرف کاملا برشته بشه
این برشتگی به خاطر اینه که مواد میانی هم گرم بشن و سرد نمونه










طبقه بندی: خوراک و خورشت،

  • قالب بلاگفا
  • داد زن
  • ضایعات